Za objednaný balík zaplatil zaměstnanci přepravní služby necelých 12 tisíc korun. Nemilé překvapení ho čekalo při jeho rozbalení, krabice byla totiž prázdná!

Trutnovští policisté případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za který hrozí pachateli při jeho dopadení až dvouletý pobyt ve vězení.

Trutnovská policie doporučuje všem, aby se vyhnuli internetovým nákupům a dali přednost „kamenným obchodům“, kde si můžete zboží prohlédnout a přesně víte, co kupujete!

Neusnadňujte zlodějům „práci“

V podzimním a zimním období obecně policisté evidují více vloupání do rekreačních objektů, a proto bychom rádi všechny chataře upozornili na to, jak je důležité objekty před mimo sezónou zabezpečit.  

Rekreační objekty lákají zloděje zejména proto, že bývají obývány pouze sezóně, tedy od jara do podzimu, a mnohdy jsou situovány na odlehlých místech. Během zimních měsíců jsou velmi často zcela opuštěny a tedy bez kontroly a dohledu.

Nejčastějším vniknutím do objektů je vypáčení a rozbití skleněné výplně oken, dveří nebo rozlomení zámku. Velmi často pachatelé používají pro překonání překážek předměty, které naleznou v okolí objektu.

Pachatelé si nejčastěji odnášejí věci, které mohou zpeněžit jako například nářadí – pily, vrtačky, zahradní nářadí, sekačky, potraviny, alkohol a jízdní kola.