Taková je bilane řádění zlodějů na Semilsku. V noci ze soboty na neděli došlo v jednom penzionu v obci Vítkovice ke krádeži lyží. Ty byly uloženy v uzamčené skříňce, do které se někdo vloupal a odcizil jeden pár sjezdových ski značky Blizzard. Okradený muž z Prahy vyčíslil škodu na částku 10 000 korun. Za přečin krádež spáchanou vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. V pondělí odpoledne si na jednom parkovišti ve Vysokém nad Jizerou vyhlédl zloděj vozidlo značky VW Touran s registrační značkou Polska. U auta poškodil zámek dveří na straně řidiče a vnikl dovnitř, kde manipuloval se spínací skříňkou. Snažil se auto nastartovat, což se mu nepodařilo. Neodešel však s prázdnou. Z přihrádky u spolujezdce odcizil plastové pouzdro na krk, ve kterém byla finanční hotovost 10 000 korun a 2 500 zlotých. Celková škoda přesáhla částku 42 000 korun. V tomto případě hrozí pachateli za přečin krádež spáchanou vloupáním a za přečin poškození cizí věci až dva roky za mřížemi. Úspěšnější byl zatím neznámý nenechavec, který se v noci z pondělí na úterý zmocnil v Harrachově VW Multivanu s německou registrační značkou. Škoda přesáhla částku půl milionu korun. Případ byl kvalifikován jako přečin neoprávněné užívání cizí věci, pachateli hrozí dva roky vězení.

Vyhrožoval a byl agresivní, už je v cele

Trutnov - Nebezpečné vyhrožování. Takové obvinění sdělili trutnovští policisté třicetiletému muži, který se měl skutku dopustit v sobotu 2. ledna v jedné z trutnovských ubytoven. Již na Nový rok v podvečer napadl výtržník na chodbě ubytovny bezdůvodně devatenáctiletého mladíka, kterému vyhrožoval slovy, že ho pověsí na hák, přičemž ho několikrát uchopil za mikinu. Den na to verbálně vyhrožoval správcům ubytovny, kteří ho upozorňovali na to, že nedodržuje ubytovací řád. „Řval na ně, že se nedožijí rána, že jim rozbije hubu a k tomu využil gesta prstem, kterým naznačil, že je podřízne. Nakonec se proti jednomu z nich rozeběhl a dal mu pěstí do obličeje," popsala události policejní mluvčí Šárka Pižlová. Jak vyšlo najevo, obviněný byl nedávno propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za násilnou trestnou činnost. Kriminalisté k rukám státního zástupce podali návrh na vzetí do vazby. Okresní soud v Trutnově v úterý 5. ledna tento požadavek akceptoval. V případě odsouzení hrozí již trestanému muži až tří letý pobyt za mřížemi.

Kradení měl za zálibu, nyní si může posedět

Trutnov - Čtyřicetiletý nenechavec se nepoučil a opět kradl. I když byl za stejné protiprávní jednání odsouzen už v loňském prosinci, nedal si říct a v sobotu byl muž opět přistižen s lupem v hodnotě šest set korun v jednom z trutnovských obchodů. Ve zkráceném řízení byl okamžitě obviněn z přečinu krádeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí až tři roky vězení.