„Částečně v loňském a ve větší míře v letošním roce kradl nejen v Turnově, ale také v okolních obcích, například v Loužku, Rakousích, Bukovině nebo v Klokočí. Všude ho zajímaly především věci, které se dají rychle zpeněžit. Třeba pracovní nářadí, vybavení pro údržbu zahrady, jízdní kola," dodala Ivana Baláková z krajské policie. Vyšetřovatel ještě dokumentaci jeho činnosti zcela neukončil. Ze spisového materiálu zatím vyplývá, že mladík způsobil občanům Turnova a okolních obcí škodu za nejméně 189 tisíc korun.

Osudným se zlodějíčkovi stalo vloupání do garáže u domku v Mírové pod Kozákovem minulý pátek. Policisté ho chytli ještě ten den a hned podali státnímu zástupci podnět k vzetí vazby. Obávali se totiž, že by na svobodě v trestné činnosti pokračoval. Státní zástupce a také soudce byli stejného názoru.

Za požárem je nešťastná náhoda

Nová Ves nad Popelkou - Zřejmě nešťastná náhoda zavinila v minulém týdnu požár rodinného domu, při němž zemřel osmačtyřicetiletý majitel objektu. „Vyšetřování neukázalo, že by byl požár úmyslně založen, znalec také vyloučil technickou závadu na elektroinstalaci," sdělila krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

V případu byla nařízena soudní pitva. „Nebylo zjištěno, že by se na smrti muže podílela druhá osoba," doplnila Sochorová. Vyšetřování podle ní pokračuje. „Kriminalisté čekají na výsledky všech zadaných znaleckých posudků," dodala.

Požár rodinného domu byl na tísňovou linku ohlášen 5. července v 01.40 hodin. „V době příjezdu hasičů byla požárem zasažená kompletně střešní konstrukce na objektu," popsala již dříve rozsah požáru mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Šíření požáru se podle ní podařilo zabránit chvíli před třetí hodinou. „Během hasebních prací našli hasiči uvnitř domu torzo ohořelého těla," dodala.

Dvě promile a náraz do stromu

Trutnovsko - Alkohol i drogy řešili dopravní policisté během kontrol o uplynulém víkendu mnohokrát. Nejhůře dopadl řidič Land Roveru, který nejen, že bude mít problém s jízdou v opilosti, ale také s nabouraným vozem. „K nehodě došlo mezi obcemi Čistá v Krkonoších a Fořt krátce před půlnocí. Opilý osmatřicetiletý muž se plně nevěnoval řízení a narazil do stromu u silnice. Dechová zkouška ukázala 2,03 promile, navíc řidič nebyl připoutaný. Utrpěl lehká poranění a škoda na vozidle se vyšplhala na 120 tisíc korun," informovala Šárka Pižlová z trutnovské policie.