„Nemůžeme sdělit žádné bližší informace a šetření bude určitě trvat delší dobu," řekla včera trutnovská policejní mluvčí Šárka Pižlová. Majitelce psa v případě prokázání viny hrozí jeden rok odnětí svobody.

Napadení dívky dogou vyvolává strach a další emoce

Policie vyšetřuje trutnovský případ napadení dívky tibetskou dogou jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Nezletilá dívka skončila v nemocnici s vážným poraněním v obličejové části. Co se ovšem přesně stalo, není stále jasné. Přesto sociální sítě opět ožily desítkami komentářů k události. Zatímco jedni by nejraději nechali psa okamžitě utratit, aby nic podobného nemohl už udělat, druzí vidí jednoznačně vinu na straně majitele.

Jeden názor za všechny: „Doufám, že výše trestu a především odškodnění bude taková, aby si nejen tito majitelé psa dobře uvědomili, kde skončila legrace a začala zodpovědnost. Připadá mi přirozené svými koníčky neohrožovat bližní na zdraví a životě. Pokud nezvládáte psa, zkuste akvarijní rybičky nebo step," vyjádřila se se jedna z uživatelek Facebooku na veřejném profilu Trutnováci. Také policisté apelují na majitele psů, aby je venčili výhradně na vodítku a měli je stále pod dohledem, jak to vyžadují vyhlášky.