Vypáčil dveře a a hosty sprostě okradl. V jeho rukách skončilo šest drahých telefonů značek Iphone a Samsung, dále dva tablety, fotoaparát, notebook, filmový projektor do osobního vozidla, 310 euro, ale i cestovní pasy tří nezletilých dětí. „To, že měli cizinci v noci v chalupě hosta, zjistili bohužel až ráno. Škoda se vyšplhala na 70 000 korun. Případ objasňují policisté z Harrachova. Pokud budou úspěšní, pachatel se bude zpovídat nejen z krádeže, ale také z porušování domovní svobody," informovala policejní mluvčí semilské policie Ivana Baláková.

Mladíci si půjčili lyžařské vybavení, které už nevrátili

Studenov - Provozovat půjčovnu lyží se nemusí vždy vyplatit. Přesvědčili se o tom provozovatelé jedné z nich u penzionu ve Studenově. Už 21. ledna si tam dva mladí cizinci vypůjčili lyžařské vybaven, konkrétně sjezdové carvingové lyže Rossignol, dvoje sjezdové boty značek Rossingnol a Munari, dva páry sjezdových hůlek značky Fizan a dvě lyžařské helmy. Smlouvu o zápůjčce sepsal s půjčovnou jeden ze zákatníků, a to 31 letý muž, který zde předložil doklad totožnosti. Za službu zaplatil zálohu 500 korun. „Problém je, že ho do dnešního, vybavení však nevrátil. Majitel na muže podal trestní oznámení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu zpronevěry se škodou 14 000 korun.

V ubytovně hořelo, oheň však včas zlikvidovali hosté

Špindlerův Mlýn - Osm hasičských jednotek přijelo v pátek večer k požáru v jednom z pokojů ubytovny ve Špindlerově Mlýně. Ještě před jejich příjezdem však požár uhasili ubytovaní hosté pomocí ručních hasicích přístrojů a vodou z nádob. Hasiči evakuovali lidi do prostoru restaurace a ven před budovu. Požár s největší pravděpodobností způsobil uživatel pokoje svou nedbalostí, když manipuloval s otevřeným ohněm a způsobil požár staršího barevného televizoru. Oheň poškodil dřevěný stůj, malbu místnosti a osobní oděv uživatele. Škoda je předběžně vyčíslena na pět tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 40 milionů korun.