Policisté prvotně zjistili, že skupinka cyklistů si svá kola odložila na chodbě po poslední letošní vyjížďce a šli společně posedět. Následně po nějaké době zjistili, že tři kola zn. Author chybí a hned je proto začali hledat po okolí. To se jim skutečně podařilo a na jednom z odcizených kol dohnali 27letého muže, kterého zastavili. Poté zavolali na linku 158 a vše ohlásili. Hlídka policistů zanedlouho dostihla ještě 32letého muže s dalším odcizeným jízdním kolem. První muž pak policistům označil místo, kam ukryl chybějící třetí kolo. Všechna kola si majitelé převzali zpět s drobnými oděrkami a vzniklou škodu si vyčíslili celkově v řádu stokorun.

Oba muže policisté zadrželi a z provedeného šetření vyplynulo, že se na krádeži předem domluvili. Mladší z dvojice měl první odcizené kolo předat svému staršímu komplicovi jako splátku dluhu. Následně se však měl na místo vrátit znovu a odcizit ještě další dvě kola. Nutno dodat, že oba dva muži mají za sebou vcelku bohatou trestní minulost.

Dvaatřicetiletý muž si již vyslechl podezření z přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti a vzhledem k tomu, že byl nedávno odsouzen k osmnáctiměsíčnímu nepodmíněnému trestu za jinou trestnou činnost, který ještě nenastoupil, soudce ho 29. října poslal rovnou do výkonu trestu odnětí svobody. Ve věznici si počká na případný další trest. Za zmíněný přečin mu navíc v případě odsouzení hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Mladšímu sedmadvacetiletému muži policejní komisař sdělil podezření z přečinu krádež a přitěžující pro něho bude i skutečnost, že se začátkem října letošního roku pokusil v jednom z obchodů ve Vrchlabí odcizit zboží. Také on tento týden stanul u Okresního soudu v Trutnově a soudce ho poslal do vazby. Přihlédl k jeho trestní minulosti a skutečnosti, že brány věznice opustil v červenci tohoto roku. V případě odsouzení mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Nehoda na obchvatu Vrchlabí
Řídil pod vlivem a s autem skončil na střeše