Své by o tom mohla vypravovat žena ze Středočeského kraje, která se v poslední pracovní den uplynulého týdne vydala do Krkonoš.

„Přijela ze Středočeského kraje do obce Štěpanice, kde si odložila v jedenáct hodin dopoledne u jednoho domu batoh. Když si ho chtěla po třech hodinách vyzvednout, na místě už nebyl. Událost proto oznámila na Obvodní oddělení policie v Jilemnici. V batohu měla osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši 6 500 korun," sdělil mluvčí policie Libereckého kraje Petr Kmínek. „Případ byl kvalifikován jako přečin zatajení věci a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Pachateli hrozí v případě dopadení až dva roky ve vězení," dodal.

Silně opilý řidič dostal smyk a naboural do domu

Vrchlabí - Havárii Škody Yeti šetřili policisté v neděli ráno před osmou hodinou v Krkonošské ulici. „Šestadvacetiletý řidič jel zřejmě příliš rychle a v levotočivé zatáčce pokryté sněhem dostal smyk. Vjel do protisměru, tam narazil do dvou budov, kovového zábradlí a dopravní značky," informovala Šárka Pižlová. Policisté podrobili řidiče dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 2,28 promile. Pro lehké poranění byl mladík ošetřen v nemocnici a pak propuštěn do domácího léčení. Muži zákona mladíkovi zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Předběžná škoda se vyšplhala na 138 tisíc korun. Nehodu řeší Dopravní inspektorát v Trutnově.

Žádné přepadení. Byl to výmysl mladé ženy

Turnov - Loupežné přepadení řešili od pátku turnovští policisté, ale zbytečně. Žena si vše vymyslela.

„Čtyřiadvacetiletá žena přišla na obvodní oddělení v pátek dopoledne a oznámila loupežné přepadení. Uvedla, že v 9 hodin ji v ulici Palackého oslovil neznámý muž s nožem a požadoval peníze. Mladá žena mu měla vydat 4 tisíce. Pak údajně pachatel z místa činu odešel, aniž by jí nějak ublížil," připomněla Dagmar Sochorová z krajské policie.

Policisté a přivolaní kriminalisté ihned začali závažný případ šetřit, v průběhu prověřování výpovědi ovšem zjistili, že se její slova nezakládají na pravdě a celou loupež si vymyslela. „Okolnostmi jejího oznámení se nyní zabývají policisté obvodního oddělení v Turnově, ale ze zcela jiných důvodů," dodala Dagmar Sochorová.