Důvěru otce zklamala jeho devětapadesátiletá dcera. Muž ze Semilska jí už v roce 2012 svěřil 400 000 korun s tím, že jimi uhradí veškeré náklady na jeho pohřeb, až přijde čas.

Do té doby jí osmadevadesátiletý muž dovolil, aby měla celou částku uloženou na své jméno na stavebním spoření. Dal si k tomu však podmínku, že s penězi nesmí nakládat žádným jiným způsobem než bylo domluveno.

„Když si ale všiml, že dcera měla v poslední době větší výdaje, vyžádal si kontrolu svých peněz na jejím účtu a zjistil, že tam z uvedené částky nezbyla ani koruna. Dcera mu později vrátila 200 tisíc, druhá polovina však dosud schází. Vzhledem k tomu, že otci už došla trpělivost, podal na potomka trestní oznámení, kterým se nyní zabývají kriminalisté," potvrdila Ivana Baláková, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Ta následně k případu doplnila: „V případě, že otec nepřistoupí na souhlas a nevezme trestní stíhání zpět, jak bývá u obdobných rodinných trestních stíhání časté, a pokud se záležitost nevyřeší jinak, může být dcera skutečně trestně stíhána, dokonce i souzena. V takovém případě je pachatelka podezřelá z přečinu zpronevěry a pokud bude odsouzena, hrozí jí odnětí svobody od jednoho do pěti let," sdělila tisková mluvčí s tím, že bližší informace není možné veřejnosti, z důvodu mimořádné citlivosti případu, poskytnout.