Trutnovští kriminalisté spolu s dálniční policií trojici zatkli na Benešovsku na dálnici D1. Podezřelí se pravděpodobně chystali opustit Českou republiku. V autě měli téměř dva miliony korun a šperky v hodnotě 100.000 korun. ČTK o tom dnes informovala mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Zatčené dva muže ve věku 42 a 43 let a dvaačtyřicetiletou ženu policie obvinila z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Podle policie se od listopadu 2015 násilím vloupali do pětatřiceti rodinných domů v sedmi krajích. Jedním domem byl i dům ve Dvoře Králové nad Labem, odkud zmizely peníze a šperky v hodnotě 120.000 korun.

Trojice podle policie odcizila šperky a peníze za téměř 4,3 milionu korun. Přes 60.000 korun činí škoda na majetku poškozených. Peníze a šperky nalezené v autě zatčených podle kriminalistů zřejmě pocházejí z trestné činnosti.

Všichni tři obvinění budou stíhání vazebně. V případě odsouzení jim hrozí až osm let vězení. Zadržení byli v minulosti několikrát trestně stíháni pro majetkové delikty v Česku, Německu a na Slovensku.