Muži se poprvé společně vydali na akci na Štěpána. Vloupali se do objektu v Trutnově, odkud za pomoci vysokozdvižného vozíku naložili a následně odcizili měd za téměř 400 tisíc, přičemž na poškození majetku a dalšího měděného materiálu způsobili škodu dosahující 300 tisíc korun. Podle vlastní výpovědi pak měď odvezli do sběrny a zisk si rozdělili.

Jejich jízda pokračovala na Silvestra a začátkem ledna v Hradci Králové. "ze stavební buňky dvě sady letních pneumatik včetně hliníkových disků za 50 tisíc korun ale i zde zaparkované vozidlo Citroen za 100 tisíc korun. Tyto odcizené věci již kriminalisté zajistili a v následujících dnech je vrátí poškozenému," doplnila mluvčí policie Šárka Pižlová.

Zdroj: Youtube

Starší z mužů už byl v "oboru" zkušený. "V Mladých Bukách na konci roku 2021 odmontoval ze zaparkovaného nákladního vozidla a stavebního jeřábu 4 autobaterie v částce 16 tisíc, přičemž se mu podařilo poškodit kabeláž v hodnotě dalších 5 tisíc korun. Dále také ve dvou případech odčerpal z bagru 130 litrů nafty, čímž způsobil poškozené firmě škodu 10 tisíc korun. A aby toho nebylo málo, v jeho autě byly při kontrole ze strany celní správy nalezeny sáčky s metamfetaminem o hmotnosti 1,6 gramů. Takže kromě obvinění z krádeže na muže čeká také obvinění z trestného činu přechování omamné a psychotropní látky a jedu.

Nový televizní seriál TV Prima ZOO se odehrává v prostředí Safari Parku Dvůr Králové.
FOTO: Nový televizní seriál Zoo se odehrává v Safari Parku Dvůr Králové

"Oba muži jsou uživateli drog a téměř bez finančních příjmů. S kriminalisty po jejich zadržení spolupracovali a k trestné činnosti se plně doznali. V případě prokázání viny jim hrozí až pětiletý pobyt ve vězení," uzavřela mluvčí.