Oznamovatel se na policisty obrátil v pátek v deset hodin dopoledne. Z jeho výpovědi vyplynulo, že čtyřkolka byla maximálně vybavena a navíc měla namontovanou radlici na vyhrnování sněhu. Zloděj dále dle jeho slov odcizil dvě motorové pily a škoda se vyšplhala na téměř 200 tisíc korun.

Trutnovská policie žádá případné svědky o pomoc! Pokud jste někoho nebo něco podezřelého v okolí zahlédli, oznamte to na bezplatnou linku 158 nebo přímo na policejní služebnu v Peci pod Sněžkou.

16 opilých řidičů ve Špindlu

Šestnáct opilých řidičů odhalili trutnovští dopravní policisté ve Špindlerově Mlýně při posílení výkonu služby během svátečního volna a na Nový rok! Z těchto šestnácti nezodpovědných řidičů jich přišlo devět na místě o řidičský průkaz a jednomu z nich policisté uložili kauci ve výši 10 tisíc korun.

Tyto přestupky policisté postoupili k dalšímu opatření ke správnímu orgánu, kde jim hrozí pokuta do výše 50 tisíc korun.

Vystříkaný hasící přístroj ve výtahu 

Zřejmě v rámci průběhu silvestrovských oslav dosud neznámý pachatel vystříkal vodní hasicí přístroj ve výtahu jednoho bytového domu ve Špindlerově Mlýně. Policisté přijali oznámení na Nový rok dopoledne a provedeným šetřením zjistili, že škoda na majetku je sedm set korun českých.

Kradly se lyže i boty

Ani lyžařské vybavení v zimních střediscích nezůstalo bez povšimnutí. Policisté v Peci pod Sněžkou, Svobodě na Úpou a ve Špindlerově Mlýně zadokumentovali celkem čtyři přestupky a jeden trestný čin týkající je krádeží lyží a sjezdových bot.

Ve dvou případech poškození nechali lyže bez dozoru před restaurací přímo u sjezdovky.

Stříbrné dámské sjezdové boty Head zmizely přímo ze sušárny jednoho hotelu ve Špindlerově Mlýně.

Majitelka přišla o lyže, které nechala bez dozoru, když si kupovala permanentku v Janských Lázních. Další lyže zmizely přímo od jedné půjčovny ve Velké Úpě. I zde je majitel nechal opřené o zeď bez dozoru. Celková škoda se vyšplhala před 20 tisíc korun.