„Dosud se nám přihlásilo skoro čtyři tisíce poškozených. Zatím jsme zúřadovali tři tisícovky z nich. Škoda se tak v tuto chvíli vyšplhala už na sedm milionů korun," uvedla mluvčí krajské policie v Liberci Vlasta Suchánková. Po zpracování všech stížností tak škoda dosáhne pravděpodobně deseti milionů. Data původně sbírala policie v Semilech, před Vánocemi si je převzala krajská policie v Liberci, která teď Chudobu podezřívá z trestného činu podvodu.

ZAVŘENÉ HOTELY

Ačkoliv byl portál Slevy z hor přičiněním policie zablokovaný už v září 2016, řada klientů má ještě slevové vouchery na zimní pobyty. Namísto příjemných dnů v Jizerských horách nebo Krkonoších tak většinu z nich čeká to, co předchozí klienty v létě. Nasmlouvané hotely jsou buď zavřené, nebo si tam musí i pobyt znovu zaplatit.

Jedním z hotelů, který si Petr Chudoba pronajímal, byl i hotel Lučina v Lázních Libverda. „Celý prosinec jsem se tam na jediné uvedené číslo nedovolala, abych se ujistila, že rezervace platí. Vyrazili jsme do Libverdy 25. 12. 2016. Ani hotel Lučina a ani další hotel s recepcí Centrál nefungoval, všude tma a zamčeno. Po dotazech u místních jsme se dozvěděli, že v listopadu zamkli a nepremávají, pokračovat budou prý až někdy na jaře," uvedla Svatoslava Faltysová, jedna z mnoha aférou postižených klientů.

Podobné je to i s hotelem Máj v Peci pod Sněžkou nebo Bílým Hořcem v Harrachově. Ten má dokonce stále na svých webových stránkách hned v úvodu logo portálu Slevy z hor na wellness pobyty se 70% slevou, ačkoliv tuto službu už nemohou klienti přes tento portál získat. Celkem Petr Chudoba obhospodařoval přes slevový portál 16 hotelů v Jizerských horách a Krkonoších. Některé z nich vlastnil, jiné si pronajímal. Okrádal tak nejen klienty, ale i samotné hoteliéry, kterým za pronájem neplatil.

„Vůbec nechápu, jak mu na to lidi mohli skočit. Nabízel ceny tak nízké, že to normálnímu člověku muselo být na první pohled podezřelé. Přeci získat týdenní pobyt v Peci pod Sněžkou za tisícovku v hotelu s plnou penzí, je hodně podivné," okomentoval jeden z krkonošských hoteliérů.