Předmětem jeho zájmu se v období od června letošního roku až do současné doby staly především obchodní domy, prodejny elektra, oblečení a drogérie, ale i jedna trafika, v níž ukradl stírací losy.

Z provozoven měl postupně odcizit elektroniku, nádobí, oblečení, drogistické zboží. Tresné činnosti se také dopustil, když si přisvojil mobilní telefon a peněženku s doklady a platební kartou, kterou se následně pokusil zneužít při placení. V jednom případě se měl ještě vloupat násilím do rodinného domu a uvnitř odcizit alkohol s televizorem.

"Policisté muže zadrželi v sobotu krátce poté, co se měl dopustit další krádeže v jednom z obchodů. Nejdříve ho vyzvali k předložení dokladů. Ty však u sebe neměl a nepravdivě uváděl své jméno i datum narození. Před eskortou na policejní oddělení se navíc pokusil o útěk. Ten se mu ale nepovedl a skočil v policejních poutech. Následně vyšla najevo jeho pravá totožnost a policistům se poté přiznal i ke své trestné činnosti," uvedl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Soudce okresního soudu v Trutnově v pondělí 29. července rozhodl, že bude hříšník dále stíhán ve vazbě. "Soudce přihlédl také k velkému rozsahu jeho provinění. Brány věznice naposledy recidivista opustil v únoru letošního roku. Roční nepodmíněný trest ho však zřejmě nenapravil. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," dodal Lukáš Vincenc.

Předjíždění kamionů na dálnici.
VIDEO: Čísla předjíždějících kamionů na D11 neklesají