Mladý recidivista nevěděl, jak si obstarat obživu jinak a tak se jen pár dní po propuštění z věznice vydal znovu na lup. Kradl v obchodech, pořádnou „ránu“ pak provedl v Přepeřích.

Vloupal se do rodinného domu v době, kdy tu spal čtyřiaosmdesátiletý muž. A ten se vzbudil uprostřed v noci při štrachání v nočním stolku. Vystresovaný senior sledoval zloděje ze své postele, a v té chvíli mu zloděj posvítil baterkou do obličeje. „A udělal na mě bu bu bu,“ popsal senior policistům návštěvu nezvaného hosta.

Potom z ložnice utekl, ale s sebou si nezapomněl vzít jeho peněženku a další věci, které tu našel. V jeho rukách skončil například i mobilní telefon pro seniory, přičemž celková škoda činí zhruba 2 tisíce korun. „Do domu seniora pachatel vnikl v pozdních nočních hodinách po vypáčení okna v přízemí,“ doplnila policejní mluvčí Ivana Baláková. Kriminalisté po cynickém zlodějíčkovi usilovně pátrali a byli úspěšní. Minulý týden ho zadrželi a zjistili, že toho má na svědomí na Turnovsku víc. Jedná se o muže z Turnova, který už byl pro majetkovou trestnou činnost opakovaně odsouzen k pobytu ve vězení. Brány věznice opustil naposledy 15. srpna letošního roku.

Policisté ho kromě vloupání do domu v Přepeřích usvědčili ještě z dalších čtyř krádeží v turnovských obchodech se škodou 3 200 korun. Sečteno a podtrženo to vypadá, že si může celu „pronajmout“ až na další tři roky.  Vzhledem k tomu, že by na svobodě s největší pravděpodobností ve svém navyklém způsobu života pokračoval, shodl se soudce se státním zastupitelstvím a kriminalisty a tak mladý recidivista již tráví čas ve vazební cele.