V pondělí dopoledne u populárního slona mezi Trutnovem a Dvorem Králové vběhlo divoké prase z levého příkopu pod kola řidičce Fordu Fiesta. Zvíře po nárazu uhynulo nedaleko silnice. Řidička neutrpěla žádná zranění a škodu vyčíslila na 50 tisíc korun. Druhý případ se stal po úterní druhé hodině ranní mezi Volanovem a Pilníkovem. Zde řidiči vběhla do cesty srna. Škoda je zhruba 5 tisíc korun. „Policie žádá řidiče, aby v těchto dnech dbali zvýšené opatrnosti na silnicích a obzvlášť v místech mezi poli a travnatými plochami," dodala policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Mladík na motorce havaroval, policisté hledají svědky dopravní nehody

Semilsko - Policie v Semilech vyšetřuje havárii, ke které došlo 10. srpna odpoledne ve 14.45 hodin mezi obcemi Roprachtice a Vysoké nad Jizerou. Havaroval tam mladý motocyklista, který při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění. „Příčiny a okolnosti této události šetří Dopravní inspektorát v Semilech. Policisté žádají svědky, kteří by mohli podat informace k průběhu uvedené dopravní nehody, aby se přihlásili na Územním odboru policie v Semilech ul. Vysocká 225. Informace mohou poskytnout i na telefon 974 475 252, 725 903 519, nebo na linku 158.

Nezvaný host loupil v domě, přestože majitelé byli doma. Nikoho nevzbudil

Trutnov - Přes noc z pondělí na úterý se neznámý zloděj vloupal do rodinného domu, ve kterém spali oba majitelé. Nenechavec odcizil peníze a šperky v hodnotě přesahující 70 tisíc korun. „Jednal potichu, nikoho nevzbudil. Trutnovští policisté vloupání řeší jako přečin krádež a porušování domovní svobody, za který hrozí pachateli až 5 let ve vězení," informovala mluvčí policie Šárka Pižlová.