„Začátkem minulého týdne odpoledne v obci Dolní Sytová stavěla policejní hlídka ženu na jízdním kole směrem na Semily. Žena neměla v úmyslu zastavit. Naopak, na policistu najela. Tomu se podařilo chytit kolo za řídítka tak, aby zabránil hrozícímu střetu a předešel zranění řidičky. Žena ho ale uchopila za služební košili, ze které mu škubnutím utrhla dva knoflíky. Poté se snažila z místa utéct. Policista ji však dostihl.

Přesto, že mu uštědřila několik ran pěstí, ke zranění policisty ani ženy nedošlo. Řidička byla nakonec zadržena a po provedené dechové zkoušce vyšlo najevo, že je pod vlivem alkoholu," vzpomíná na začátek zlodějského příběhu semilský policejní mluvčí Petr Kmínek.

Najíždět na policistu bicyklem patří jistě mezi velké rarity (u soudu to je hodnoceno jako násilí proti úřední osobě a orgánu veřejné moci policistovi). Za první pololetí letošního roku v semilském okresu zaútočili na policisty jenom tři lidé. Podobnou raritou je nalezení pokladu u zadržené osoby. Neboť prohlídkou batohu divoženky policisté zjistili, že obsahuje větší finanční částku.

„Na otázku mužů zákona jak přišla k těmto penězům, zadržená žena uvedla, že je odcizila svému příbuznému. Ten měl peníze uložené doma v uzamčené kovové kasičce. Přiznala se, že kasičku vypáčila. Vzala si z ní peníze a prázdný trezorek zahodila do řeky Jizery v místě, kde se nachází jez. Proto byly k případu přizváni policejní potápěči, kteří na uvedeném místě kasičku z vody vylovili," vzpomíná Kmínek na neobvyklý případ.

Dodal, že odcizené peníze žena dobrovolně vydala policistům. Ti je oficiálně vrátili okradenému majiteli. Bez odměny nezůstane ani nebezpečná žena. Policejní vyšetřovatel pachatelku obvinil z krádeže, porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě. Obviněná žena může být ráda, že je stíhána na svobodě.

(ro)