Pro svoji výtvarnou nenormálnost si vybral řadové garáže. „Na pěti z nich poškodil vrata a stěny tím, že je posprejoval červenou, černou, modrou a stříbrnou barvou. Objekty od té doby hyzdí nápisy o rozměrech až několika metrů.

Případ byl kvalifikován jako přečin poškození cizí věci, za což hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok," uvedl Petr Kmínek ze semilské policie. Sprejerské útoky jsou naštěstí ojedinělé. V Semilech došlo letos jenom ke třem, v celém semilském okresu policie eviduje podle oficiálních statistik do konce října 6 případů.

V opilosti vzali auto. Daleko nedojeli

Horka u Staré Paky – Tři cizinci, kteří prováděli v obci stavební práce, se chtěli před víkendem svézt. Neměli ale auto. Posilněni alkoholem však dostali nápad, že si ho vypůjčí a sebrali firemní VW Transportér.

„Řízení se ujal 46letý muž, který ani neměl oprávnění, navíc byl pod vlivem alkoholu. Ale nedojel daleko. Jejich cesta skončila v příkopu za železničním přejezdem před Borovnicí. Posádka utrpěla jen drobná zranění, při dechové zkoušce ale policisté u řidiče zjistili přes 2,5 promile alkoholu a při druhém měření jen o desetinu méně," upřesnil Petr Kmínek ze semilské policie. Škoda je odhadnutá na 90 tisíc korun. Muž skončil v policejní cele a na svobodu byl propuštěn druhý den.