Třináctiletý cizinec na koloběžce, který sjížděl v pondělí o půl čtvrté odpoledne kopec po silnici ze Špindlerovy boudy, byl příčinou dopravní nehody, při které havaroval autobus do příkopu. "Řidič autobusu před sebou viděl u Dívčích lávek chlapce, který nejel při pravém kraji vozovky. Chtěl ho předjet, a tak na něj zatroubil. Kluk se ale lekl a skřížil autobusu cestu," popsala situaci policejní mluvčí Šárka Pižlová. Řidič podle ní strhl volant a autobus se sesunul do příkopu. Chlapec měl jen lehké odřeniny a v autobuse byla lehce zraněna jedna z cestujících. „Většina z cestujících vystoupila sama, starší ženu museli vyprosit trutnovští a vrchlabští profesionální hasiči, kteří byli společně s dobrovolníky ze Špindlerova Mlýna k nehodě přivoláni. Zraněná osoba byla předána do péče Horské služby, poté byla převezena na ošetření do nemocnice," sdělila Alena Kuthanová, asistentka ředitele HZS Královéhradeckého kraje. Hasiči později pomocí vyprošťovacího vozidla vrátili autobus zpět na vozovku.

Autobus s lidmi sjel do příkopu

Telefon si odložili, ale už nenašli

Lehkomyslnost obvykle stojí za nepříjemnostmi spojenými s krádežemi. Policisté z Trutnova a Dvora Králové n. L. od víkendu řeší dva případy krádeže mobilního telefonu z restaurace.Na více než deset tisíc korun se vyšplhala škoda při odcizení telefonu Samsung Galaxy z dvorské herny. „Čtyřiačtyřicetiletý muž si ho odložil u výherních automatů. Nestřeženého okamžiku ale využil lapka a mobil odcizil," sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová. Ve druhém případě se kradlo na diskotéce v Trutnově. Třiadvacetiletému mladíkovi lupič odcizil černý mobilní telefon Huawei, který si okradený odložil na bar. Škodu pak vyčíslil na 7 tisíc korun. „Trutnovská policie apeluje na všechny občany, aby si na své věci dávali mnohem větší pozor. Nedávejte svou lehkomyslností příležitost nenechavcům, protože právě příležitost dělá zloděje," sdělila Šárka Pižlová.

Zloděj ani nevěděl, co si ukrást

Semilsko - V období první poloviny června dosud neznámý pachatel násilím vnikl do dvou objektů v Chuchelně. Jedním z nich byla stodola u jednoho z rekreačních domů, do které zloděj vnikl po vylomení dvou prken. Odcizil tam zahradní kolečko s kabely a odvezl ho do nedalekého lesa. Tam ho našli policisté i s kabely, jejichž část byla ohořelá. Dále pachatel po rozbití okna vnikl ještě v sousedství do rekreační chalupy, kterou prohledal, ale nic z ní neodcizil. U samostatně stojící stodoly vysadil okenní rám s parapetem. Dosud neznámému zloději hrozí až tři roky strávené ve vězení.