Série krádeží začala už v sobotu, kdy ze společné kolárny domu v Pampeliškové ulici zmizelo pět bicyklů, z toho dva dětské. Majitel vyčíslil škodu na deset tisíc korun.

V pondělí se ztratilo horské kolo v ceně 15 tisíc korun, které jeho majitelka zamkla do stojanu před obchodem. Když se za hodinu vrátila, kolo bylo pryč.

Téhož dne navečer někdo ukradl dvě nová kola značky Fuji vystavená před prodejnou v Obchodní ulici. „Dosud neznámý zloděj přerušil lanko, kterým byla kola zajištěna. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku převyšující 50 tisíc korun," sdělil policejní mluvčí Udo Ertner. Dodal, že drahé kolo zabezpečené jen obyčejným lankovým zámkem, je snadným cílem.

Zatím poslední krádež policisté zaznamenali v úterý odpoledne v Papírenské ulici. Zloděj se vloupal do sklepa a ukradl horské kolo značky Kellys za 16 tisíc korun.

Policie po kolech pátrá a případ vyšetřuje jako krádež a porušování domovní svobody. „Chtěli bychom občany požádat, aby v případě, že ze sklepů či chodeb zaslechnou zvuky připomínající páčení, ihned telefonovali na linku 158," uvedl mluvčí. Stejně by se podle něj měli nájemníci zachovat, pokud na chodbách zahlédnou cizího člověka, který se chová podezřele.

(vit)