Podle policistů muž nejprve začátkem týdne násilím vnikl do apartmánu jednoho z ubytovacích zařízení v Peci pod Sněžkou a odcizil z něj různé oblečení, drogérii a elektroniku. V prázdném penzionu navíc našel klíčky od automobilu Škoda Octavia, kterým následně z místa odjel.

Vůz poté nechal odstavený nedaleko centra města, kde ho vypátrali policisté. Ještě před tím pachatel stihl z auta odnést nářadí, zimní oblečení, vybavení na horskou turistiku a alkohol v celkové hodnotě asi 85 tisíc korun. Ve středu muž svůj plán zopakoval a vloupal se do jednoho z místních hotelů. Protože i ten byl opuštěný, pachatel se rozhodl v něm přespat. Během večera muž v hotelu stihl vypít alko a nealko nápoje za necelých tisíc korun. Jeho pozornosti neunikly ani klíče od vozidla a čtyřkolky, přičemž se čtyřkolkou v hodnotě 400 tisíc korun měl i v úmyslu z hotelu odjet. To už mu ale překazili policisté, kteří ho ve čtvrtek 19. března v odpoledních hodinách zadrželi.

Po provedení potřebných úkonů stanul muž v sobotu dopoledne u Okresního soudu v Trutnově, kde soudce rozhodl o tom, že bude i vzhledem k čistému trestnímu rejstříku stíhán na svobodě. I tak si však muž zadělal na pořádný problém. Policejní komisař ho obvinil z trestných činů krádež, neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Vzhledem k tomu, že svou trestnou činnost spáchal v době nouzového stavu státu, hrozí mu v případě odsouzení až osmiletý pobyt ve vězení.

Taxíky teď většinou stojí.
Taxikáři: Vozíme léky a nákupy