Obviněné ženy měly společně od června loňského roku do konce září ve Dvoře Králové nad Labem chovat v nevhodných podmínkách téměř 40 psů, fen a jejich štěňata, přičemž s ohledem na tak velké množství nemohly zajistit jejich dostatečné venčení. Ani kolem nemovitosti, kde psi žili, nebyly vhodné podmínky pro jejich odpočinek a proběhnutí. Spíš tyto prostory připomínaly sběrný dvůr.

Dalším šetřením vyšlo najevo, že interiérové chovné prostory byly v absolutně nevyhovujícím stavu, jelikož se všude nacházely staré neodklizené exkrementy a také zničené bytové zařízení. Negativním faktorem bylo i to, že zvířata nedostávala dostatečné množství kvalitní výživy a v těchto podmínkách se nekontrolovaně mezi sebou množila. Jednalo se o malá a střední zvířata kříženců.

Zdroj: Youtube

Tento postoj majitelů týkající se chovu „chlupáčů“ vedl i k jejich psychickým a fyzickým útrapám, přičemž jedna fena podlehla zraněním, která jí způsobila ostatní zvířata kousnutím. Bohužel nebyla včas a řádně ošetřena.

Školáci. Iustrační foto.
Školáci načtou krátké pohádkové audioknihy pro malé kamarády

Již od konce září roku 2020 jsou všechna zvířata v dobrých rukou jedné neziskové organizace, která se zaměřuje na týraná zvířata. Majitelky psů jim je totiž věnovaly krátce před tím, než jim měla být zvířata úředně odebrána!

V případě prokázání viny ženám hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.