Zloděj si kolo značky Heat Randall Fat bike odnesl ven a naložil do dodávkového vozidla. Odjel směrem k obchvatu Harrachova. Způsobená škoda přesáhla částku 30 000 korun. Pachateli, po kterém už pátrají policisté, hrozí za přečin krádež až dva roky ve vězení.

Stejný trest může dostat lapka, který v noci ze středy na čtvrtek odcizil střešní nosič značky Neumann z auta zaparkovaného v horské obci Rejdice. Uvnitř byly uloženy lyžařské hůlky a zmizely i nosníky, na kterých byl střešní nosič upevněn. Předběžná škoda byla vyčíslena na částku 10 000 korun.

Na horách řidiči pití moc neřeší, policie ano

Špindlerův Mlýn - Dopravní policisté, kteří pravidelně posilují výkon služby na horách společně s policisty z oddělení ve Špindlerově Mlýně, odhalili během víkendu šest řidičů, kteří neměli sedět za volantem. „Jednomu uložili kauci 15 tisíc korun a tři přišli o řidičský průkaz. Dva byli pod vlivem drog," shrnula Šárka Pižlová z trutnovské policie.

Pivo a zelená přijdou mladíka draho

Dvůr Králové - Krátce před sobotní čtvrtou hodinou ranní se řidič zřejmě cítil v bezpečí, ale zmýlil se. Policisté ho za volantem Škody Octavia zastavili u benzinové stanice. Po předložení dokladů se dvaadvacetiletý mladík, ze kterého byl cítit alkohol, podrobil dechové zkoušce a ta prokázala 1, 74 promile. „Dotyčný uvedl, že byl na plese, kde pil pivo a zelenou. Na místě přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda," doplnila Šárka Pižlová z trutnovské policie.

Síť pomohla zachránit koně. Mají ji i Semilští

Liberecko - V neděli v podvečer byli liberečtí profesionální hasiči voláni do Bílého Kostela nad Nisou k záchraně koně, který spadl do jímky. Když přijeli na místo, kůň byl celý v jímce a do půlky břicha mu sahala voda. „Hasiči nejprve odčerpali více než metr vody kalovým čerpadlem, aby zvířeti nebyla taková zima. Kvůli zlepšení manipulačního prostoru si odkryli celou jímku a pod koně prostrčili záchrannou síť. Získali ji darem před koncem roku od občanského sdružení EDUvet a byla tak prvně použitá v praxi. Zafixované zvíře v síti hasiči připevnili na hydraulickou ruku technického automobilu a koně vytáhli. U zásahu asistoval také přivolaný veterinář. Po vytažení se zvíře rychle aklimatizovalo a bez zranění bylo odvedeno za ohlávku," informovala mluvčí hasičů Libereckého kraje Zdenka Štrauchová. Upozornila, že HZS disponuje od minulého týdne dokonce dvěma sítěmi pro záchranu velkých zvířat.Druhou obdrželi díky dárci také semilští profesionální hasiči.