WAKE SPORT PARK
Kde: Pískovna Litoměřická, Česká Lípa
Otevírací doba: pondělí–neděle 10.00–20.00
Cena: 300 Kč/hodina za vlek + půjčení vybavení
Proč právě sem: V českolipském areálu nadšenci najdou čtyři dvousloupé vodní vleky s jedenácti překážkami. Vyzkoušet si pak mohou wakeboarding, wakeskating nebo waterskiing. Lákadlem je poté paddleboarding, který si zájemci mohou vyzkoušet buď přímo v areálu pískovny, ti odvážnější mohou zkusit asi tříhodinový sjezd řeky Ploučnice, která teče hned vedle. Součástí areálu je také minigolf, interaktivní vodní park nebo třeba hřiště na beachvolejbal.

WAKE & FUN
Kde: ulice Nádražní, Křešice-Třeboutice
Otevírací doba: pondělí–neděle 8.00–20.00
Cena: pronájem lodi 40 Kč/minuta + půjčení vybavení
Proč právě sem: Jedno z nejmodernějších center vodních sportů v zemi leží hned vedle jedné z největších vodních cest v Evropě, a to na Labi. Zájemci mohou v areálu vyzkoušet wakeboarding, wakesurfing nebo třeba paddleboarding. Nechybí ale ani vodní sport pro maximálně soustředěné, waterskiing, tedy vodní lyžování. Lidé, kteří dávají přednost suchozemským sportům, si zase mohou zahrát beachvolejbal. Součástí areálu je třeba i bar s čerstvými drinky.

Koupání v Labi v Křešicích.
Pohodový areál s vodním lyžováním? To je Horka ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku

CABLE WAKE PARK STRÁŽ
Kde: Stráž pod Ralskem
Otevírací doba: pondělí–neděle 10.00–20.00
Cena: 200 Kč/hodina + půjčení vybavení
Proč právě sem: Sportovní areál Cable Wake Park Stráž zájemcům nabízí například vodní lyžování, wakeboarding, wakeskating nebo také wakeskiing. Na dráze se nachází čtyřsloupý vodní vlek se sedmi překážkami, ale také dvousloupý vlek, který je ideální pro začátečníky. Jízdu na vodě tedy zvládnou návštěvníci všech věkových kategorií i dovedností. V půjčovně jsou mimo jiné k dispozici wakeboardy, vesty, wakeski, přilby a vodní lyže.

LIPNO
Kde: Lipno nad Vltavou
Otevírací doba: každý den 10.00–19.00
Cena wakeboardingu: 350 Kč/hodina včetně vybavení a instruktáže před jízdou
Proč právě sem: Přehrada Lipno má na wakeboarding vyčleněnou Frymburskou zátoku, která byla již dříve využívaná pro rekreační účely. Vlek je velmi přizpůsobivý schopnostem sportovce, je tedy ideální pro začátečníky i zkušenější. V zátoce můžou návštěvníci vyzkoušet například také vodní lyžování. V areálu je i několik příležitostí pro zábavu dětí, jednou z nich je Activity park Médi Kubíka. V okolí je hned několik cyklistických a přírodních turistických stezek.

PŘEHRADA
Kde: Brno, Hrázní
Cena: vstup zdarma + půjčení vybavení
Proč právě sem: Stále populárnější sport paddleboarding můžou zájemci využít například k poklidné plavbě kolem hradu Veveří na Brněnské přehradě. Pádlováním na přehradě si lidé nejen procvičí svaly v těle, stabilitu a rovnováhu, ale i využijí jedinečnou příležitost Brna zadarmo si užít tento sport. U přehrady si návštěvníci můžou prkno případně zapůjčit na pláži Rokle, je možné také absolvování jízdy s instruktorem. Dalšími vodními aktivitami na přehradě je například jachting, vodní lyžování, veslování či kanoistika.

Vodní sporty - InfografikaZdroj: Deník

MERKUR
Kde: Pasohlávky 114, Nové Mlýny
Otevírací doba: v červenci pondělí–neděle 9.00–12.00 a 14.00–21.00
Cena: vstup 120 Kč/den + půjčení vybavení
Proč právě sem: Kemp láká návštěvníky na vodní lyžování, kiteboarding, paddleboarding, jízdu na šlapadlech, windsurfing, aquaskipper neboli waterbird, vodní fotbáleknebo aquazorbing. Je možné si půjčit například motorový člun, šlapadlo či kajak. V nabídce jsou také výukové lekce nebo kurzy různých sportů. Pro ty, kteří se nechtějí namočit, může být ideální volbou paintball, trampolíny nebo také elektrokolo, které si v areálu lidé můžou půjčit.

WAKEPARK
Kde: ulice Pardubická, Hradec Králové-Plačice
Otevírací doba: pondělí–pátek 11.00–20.00; sobota–neděle 10.00–20.00
Cena: 350 Kč/hodina za vlek + půjčení vybavení
Proč právě sem: Vodní park v Hradci Králové uspokojí všechny milovníky vodních sportů. Areál je především uzpůsobený pro wakeboarding, waterskiing a wakeskating. Zájemcům jsou k dispozici tři vleky – dva malé, které jezdí tam a zpět a jsou určeny začátečníkům, a velký vlek, který jezdí dokola a v jednu chvíli na něm může jet až osm lidí s většími zkušenostmi. Na vodě jsou překážky jako funbox, kicker nebo rooftop.

SURFCENTRUM U MILANA
Kde: vodní nádrž Rozkoš
Otevírací doba: celoroční provoz; záleží na povětrnostních podmínkách
Cena: 150 Kč/hodina windsurfingu
Proč právě sem: Vodní sporty jako kiteboarding, windsurfing nebo jachting nabízí surfcentrum u vodní nádrže Rozkoš, mnohdy přezdívané jako východočeské moře. Kiteboarding mohou nadšenci provozovat jak na jižní, tak na severní straně nádrže, protože z obou stran je dobrý přístup k vodě. Při volbě místa je ale rozhodující vítr. Zájemci mají možnost využít kurzů windsurfingu, které jsou složené jak z teoretické, tak praktické části.

HLUČÍNSKÁ ŠTĚRKOVNA
Kde: u města Hlučín
Otevírací doba: pondělí–neděle 12.00–19.00
Cena: 640 Kč/celodenní za vlek + půjčení vybavení
Proč právě sem: Areál je ideální pro odpočinek, sport i zábavu. Návštěvníci můžou vyzkoušet windsurfing, vodní lyžování, jízdu na loďkách nebo například rybolov. Na startu lze zapůjčit nezbytné vybavení na wakeboarding a vodní lyžování, na jezeře si tedy můžou zasportovat i začátečníci. Vodní lyžařský vlek je otevřený každoročně od poloviny května do konce září. V blízkosti jezera je také autocamp, kde je dětské brouzdaliště a dva bazény.

Hlučínské jezero. Ilustrační foto.
Obnova Hlučínského jezera začne možná letos v září

SKI & WAKE PARK
Kde: Těrlická přehrada; 5 kilometrů od Havířova
Otevírací doba: pondělí–pátek 11.00–19.00; sobota–neděle 10.30–19.00
Cena: 50 Kč/jízda + půjčení vybavení
Proč právě sem: Areál ležící asi půl hodiny jízdy od Ostravy nabízí nejrůznější aktivity v oblasti vodních sportů. Největším lákadlem může být kneeboarding, ale zájemci si v areálu vyzkouší i wakeboarding, wakeskating nebo paddleboarding. Zájemci využijí elektrický vodní vlek, který
umožňuje jízdu několika lidí najednou. Jeho více než osmisetmetrová délka navíc umožňuje umístit na vodu nejrůznější atrakce jako třeba skokanský můstek.

Vodní sporty - InfografikaZdroj: Deník