Čínská média původně uváděla, že v letadle bylo v době neštěstí 133 lidí, později počet o jednu osobu snížila a sdělila, že na palubě se nacházelo 123 cestujících a devět členů posádky.

Čínská státní televize sdělila, že letadlo směřovalo z města Kchun-ming do Kantonu. V Čuangské autonomní oblasti Kuang-si mělo "nehodu", která způsobila požár na horském svahu.

Amazonský deštný prales
Neuvěřitelný příběh. Dva malí bratři přežili v pralese měsíc, našli je náhodou

Podle agentury Reuters se jednalo o šest let starý Boeing 737-800. Stroj, který odstartoval ve 13:11 místního času (6:11 SEČ), po 14:20 místního času (7:20 SEČ) ztrácel rychlost a následně začal prudce klesat. Nad městem Wu-čou byl s letadlem ztracen kontakt. Na místo se vydali záchranáři.

"Můžeme potvrdit, že se letadlo zřítilo," napsala společnost China Eastern Airlines v prohlášení. Čínská média citovala představitele záchranných složek, podle nějž se letadlo rozbilo a způsobilo požár, který na místě zničil bambusový porost. Jiný záchranář prohlásil, že v troskách nejsou žádné stopy života. V oblasti bylo v době neštěstí částečně zataženo a dobrá viditelnost.

Jedny z největších čínských aerolinek 

Čínský prezident Si Ťin-pching vyzval vyšetřovatele, aby co nejdříve zjistili příčinu nehody a zajistili naprostou bezpečnost letového provozu.

Čína patří v posledních letech v bezpečnosti letecké dopravy k nejlepším na světě, píše agentura Reuters. Poslední smrtelná nehoda civilního tryskového letadla se tam stala v roce 2010, kdy za špatné viditelnosti havarovalo letadlo společnosti Henan Airlines, když se blížilo k letišti v I-čchunu. Z 96 lidí na palubě 44 zahynulo.

Zavražděná blogerka Gabby Petitová.
Případ zavražděné blogerky nekončí. Její rodiče zažalovali příbuzné vraha

Společnost China Eastern Airlines patří mezi trojici největších čínských aerolinií. Létá na řadě domácích i mezinárodních tras a obsluhuje 248 různých destinací, píše Reuters.