Obyvatelé Dvora Králové, obrňte se! Jak už bylo avizováno, letošní motoristická sezona bude stejně výživná, jako ta loňská.

Před rokem si řidiči mohli jen blahopřát, když podkrkonošským regionem projeli, aniž by potkali dopravní omezení. Se začátkem letošního jara se stavební práce opět rozjíždějí ve velkém.

Doprava je omezená na hlavním tahu do Hradce Králové, nejezdí vlaky a od příštího týdne si navíc lidé ve Dvoře Králové musí připravit pořádný kýbl nervů také na jízdu po městě. Na frekventovaném Benešově nábřeží, které návštěvníky vede například k zoologické zahradě, se totiž od pondělí bude jezdit jedním jízdním pruhem.

Důvodem je začínající rekonstrukce sto dvaceti metrů kanalizačního sběrače. „Důsledkem této opravy, která je spojená s úpravou stoky, dojde k odstranění nátoků balastních vod v této části. Tím se sníží celkový přítok na čistírnu odpadních vod," uvedl Petr Mrázek, jednatel Městských vodovodů a kanalizací Dvůr Králové. Padesátimetrový úsek bude zúžen v jeden jízdní pruh už od pondělí, jízdu budou řídit semafory. První etapa omezení má pak skončit 6. května.

Opravy inženýrských sítí jsou navíc jen předzvěstí rekonstrukcí vozovky, které financuje Královéhradecký kraj. Na Benešově nábřeží a ve Štefánikově ulici se rozeběhnou po ukončení oprav na kanalizačním vedení.