V současné době tvoří MAS Královédvorsko město Dvůr Králové a šest okolních obcí. Do činnosti se zapojilo dvanáct organizací, dvě školy, čtyři podnikatelé a několik soukromých osob. Svou činnost zahájila na jaře.

„Nyní zpracováváme Integrovanou strategii rozvoje Královédvorska pro období 2014 až 2020," vysvětlil Jan Holan, zástupce MAS.

Do její tvorby se mohou zapojit i občané. Do schránek obdrželi dotazníky a mohou ho najít i na webu sdružení. „Lidé mají možnost sdělit nám, co jim v našem regionu chybí a které oblasti by měly připravované projekty řešit," vysvětlil projektový manažér Holan. Zapojit se mohou do konce týdne, aby měli pracovníci MAS čas podklady zpracovat. „Tyto názory, přání a potřeby jsou tím nejdůležitějším podkladem pro tvorbu strategie," dodal Holan. Dotazníková akce se týká všech obcí, které jsou členy.

Lidé mohou například vybrat, zda by se akční skupina měla věnovat víc sportu, kultuře nebo dopravě. „Mohou navrhovat i konkrétní projekty, které by uvítali," vysvětlil Jan Holan.

Stále se také ještě mohou hlásit firmy i jednotlivci, kteří by se do činnosti akční skupiny chtěli zapojit.

Setkání bude v zoo

Předběžné vyhodnocení budou členové MAS Královédvorsko probírat na 1. veřejném setkání, které se uskuteční 22. října od 16.30 hodin v salonku hotelu Safari. Je přístupné veřejnosti. „Rozhodli jsme se nakonec udělat dvě setkání, při druhém už budeme hovořit o konkrétních projektech," uzavřel Holan.