Zásadní bude přechod na bezúdržbové nerezové vany. Obklady se totiž ukázaly pro drsné podhorské prostředí jako nepragmatické. Opakovaně po zimě odpadávaly. Stav byl už tak tristní, že letos v některých místech nebylo obklady ani k čemu lepit. „Situace už byla neúnosná. Každý rok jsme na opravy kachliček vynakládali zhruba 700 tisíc korun,“ sdělil trutnovský starosta Ivan Adamec. Další statistíce korun spolykala ostatní údržba.

Koupaliště tedy letos neotevřelo a po nezbytném výběrovém řízení se nyní stavební firma BAK a dodavatel bazénů Berndorf Bäderbau pustily do práce. Hotovo bude za necelý rok, nejpozději do konce června.

Díky bezúdržbovému nerezu bude provozovatel koupaliště schopný pružněji reagovat na aktuální počasí. „V posledních letech přicházelo teplé počasí už v květnu, ale my nemohli otevřít kvůli probíhajícím opravám kachlí. Nyní díky nerezu můžeme reagovat mnohem rychleji,“ řekl Petr Gaisler, ředitel společnosti Mebys Trutnov.

Kromě výměny kachliček za nerezové vany dojde ještě k dalším úpravám. Nepatrně se zvětší plocha vodní laguny, a propojí se s dětským bazénem. Přibude pár atrakcí, chrličů a vířivková lehátka. Dojde i k úpravě technologií. Kapacita koupaliště zůstane stejná.

Supermarket Kaufland. Ilustrační foto
Kaufland postaví v Trutnově přijatelnější dům