Ve čtvrtek odstartovali čtyřdenní festival nového cirkusu představením 360 AllStars. V kulturním centru Uffo řádili způsobem, který vídáme ve městech po celém světě. Předváděli akrobatické kousky na kole, triky s míčem, rolování v obří obruči a taneční kreace.

Prostě směs pouličních hrátek přeměnili v působivou půlhodinovou show, která ale uznává tradice nového cirkusu. „Akorát místo akrobatů máme mistra v breakdance. Místo unicyklistů máme šampiona BMX a místo žonglérů basketbalového freestylera,“ říká šéf souboru a muzikant Gene Peterson. Mimořádné fyzické výkony vyšperkovala živá hudba. „Publikum bylo nesmírně citlivé a vnímavé. Je potěšení tady být,“ chválil Peterson po představení.

Efektní a akční podívanou naservírují znovu ještě dnes od sedmi večer. A navíc to vypadá, že se do Trutnova vrátí hned příští rok. „Rádi bychom, aby u nás předvedli i nezkrácenou verzi, která trvá asi hodinu,“ potvrdil ředitel festivalu Libor Kasík.
 
Svérázně vyjádřilo vztahy mezi mužem a ženou česko-italské duo Circo Frico (Klára Hajdinová a Mattia Comisso) svérázně. Párovou akrobacií, fyzickým divadlem a manipulací s objekty. Představení se jmenuje Bibi2. „Příběh vyjadřuje rysy osobností muže a ženy uvnitř jejich vztahu a pokouší se nalézt řešení rozmanitosti a těžkého dialogu,“ vysvětlila Klára Hajdinová.

Na čtyřdenním festivalu nového cirkusu Cirk-UFF v Trutnově jsou ale připraveny i další lahůdky. Na pátek je v plánu 7 představení, na sobotu 13 a v neděli je v plánu 5 představení. 

DALŠÍ FESTIVALOVÝ PROGRAM
sobota 2. června
13:00 - 15:00 Le Cabaret Nomade: Nitroscope (malé šapitó za Uffem) 
13:00  Bratři v tricku a Holektiv: Lov (pod šapitó)
14:00  Squadra Sua: Miniatury (před Uffem)
15:00  Radim Vizváry: Sólo (v Uffu)
16:15  tYhle: LEGOrytmus (před Uffem)
17:00  Losers Cirque Company: Kolaps (šapitó)
18:15  Bratři v tricku: Běžkařská odysea (před Uffem)
18:30 - 20:00  Le Cabaret Nomade: Nitroscope (malé šapitó za Uffem)
19:00  Onyx Productions: 360 AllStars (v Uffu)
20:00  Fauna: Fauna (pod šapitó)
21:30  Time In Space: The Displaced (v Uffu)
22:30  Amanitas Fire Theatre: 3Grácie (před Uffem)
23:15  Mydy Rabycad: koncert (před Uffem)

neděle 3. června
10:00  Dvou až tříhodinka s Cirkusem LeGrando  
            dílny - workshopy pro děti (před Uffem)
13:00  Holektiv: Kaffeeklatsch (pod šapitó)
14:15  Vít Neznal & kol.: Chyba (v Uffu)
15:30 - 18:00 Pruhovaný finiš: Strip(p)ed Finish aneb pruhované anebo žádné… Společné fotografování v proužkovaných tričkách, program za účasti souborů Bratři v tricku, Divadlo Kufr, Squadra Sua, Cirkus LeGrando, Amanitas Fire Theatre zakončený bubenickou show
Groove Army nazvanou Royal Squad  (před Uffem)
18:00  Losers Cirque Company: Kolaps