Zájemci v něm najdou celoroční přehled nejvýznamnějších kulturních, sportovních a společenských akcí, turistických pochodů a letních a prázdninových programů ve městech a na turistických atraktivitách. Součástí kalendáře je také přehled významných výstav muzeí a galerií v Českém ráji.

Tento propagační materiál bude distribuován především na tuzemských veletrzích cestovního ruchu, kterých se Sdružení Českého ráje nebo jeho partneři účastní. Jedná se například o veletrhy Holiday World Praha, Dovolená a Region Ostrava, Infotour Hradec Králové, EuroregionTour Jablonec nad Nisou, For Bikes Praha či Krajské dny Libereckého kraje.

Kalendáře se dále dostanou na turistická informační centra v Českém ráji a v okolních regionech, v Praze, budou distribuovány na zahraniční zastoupení ČCCR CzechTourism, na krajské úřady a do dalších míst.

O trvalém zájmu návštěvníků Českého ráje nejen o Kalendář TOP akcí, ale i o další tištěné materiály se zástupci sdružení přesvědčili na veletrhu Regiontour 2014, který se konal ve dnech 16. až 19. ledna 2014 v Brně.

Český ráj se představil ve spolupráci s městem Jičín, a to v rámci expozice Královéhradeckého kraje, která byla zaměřena především na cykloturistiku.

„Jsme rádi, že Český ráj stále láká velké množství tuzemských a zahraničních turistů, o čemž svědčí skutečnost, že během konání veletrhu bylo u našeho pultu stále plno. Mnohým, kteří přicházeli cíleně, jsme poskytli nejrůznější informace o destinaci a rozdali nebývale velké množství prospektů," konstatovala Alena Stillerová, která po celou dobu brněnského veletrhu turisticky známou destinaci prezentovala.

(jm, pchar)