Uvítají především “rodinné stříbro“ v podobě nej, nej, nej receptů předávaných z generace na generaci, rady do kuchyně, přípravu různých pohoštění, zkušenosti s kuchyňskými spotřebiči, jako jsou domácí pekárny, kávovary, myčky, nebo roboty. Publikace by měla obsahovat i první pokusy, zdary i nezdary při vaření a pečení, vyprávění jak jsem získal či vymyslel nejoblíbenější rodinný recept. Aby byla Kuchařka kuchtíka Slavoje pestřejší, přivítají autorky také zdařilé fotografie.

„Cokoli jiného váš napadne, každý další námět přivítáme. Všechny nápady, rady a recepty, doručené do knihovny do konce března, budeme poctivě zkoumat, číst a zkoušet, potom třídit, sepisovat, skládat a sjednocovat,“ vysvětlila knihovnice Hana Horáčková. Čtenářská kuchyňka s recepty kuchtíka Slavoje by měla spatřit světlo světa před prázdninami. K nahlédnutí bude na svátek Slavoje, 7. června 2009.