Se stále častěji ozývajícím se letním počasím začíná napříč regiony narůstat počet společenských akcí. Jejich zaměření je různorodé, stejně pestrá bude už od konce května také nová turistická hra. Tu spouští město Dvůr Králové n. L. společně s místní zoologickou zahradou a organizací Revitalizace Kuks. Jejím cílem je propojení místních zajímavostí a památek, čímž má podpořit cestovní ruch i místní podnikatelský život.

Hra spočívá ve sbírání známek, které se lepí do speciálního herního plánu. Lidé ho mohou získat se zaplacením vstupného či s nákupem produktů buď v městském muzeu ve Dvoře Králové, v informačním centru v Kuksu či v zoologické zahradě. Jednotlivé známky se pak získávají ve vybraných ubytovacích zařízeních, v restauracích či obchodech. Aktivní hráči mohou vyhrát buď drobnější pozornosti nebo se zařadí do slosování o o hlavní ceny.

„Kompletní seznam míst a pravidla najdou hráči v plánu. Kromě toho v něm budou uvedena i takzvaná bezobslužná místa přírodní atraktivity jako přehrada Les Království, Čertovy hrady nebo Zvičina. Na tato místa nainstalujeme informační cedule s obrysovým piktogramem, na který hráči přiloží herní plán a obrys obkreslí," uvedla místostarostka Dvora Králové Alexandra Jiřičková. „Snažili jsme se návštěvníkům regionu přiblížit oblast Královédvorska, nechybí ale ani Lázně Velichovky a Tadeášovy domky, které se do hry zapojily," láká místostarostka soutěžící.

Regionální turistická hra odstartuje už na konci května a trvat bude do 17. září 2017. Každému hráči postačí dvacet známek, tedy návštěva dvaceti vybraných míst, k tomu, aby byl zařazen do slosování o hlavní ceny. „Hraje se například o víkendový pobyt s překvapením v zoo, romantický víkend v Kuksu nebo adrenalinové a wellness pobyty," dodala Alexandra Jiřičková. Vyhodnocení soutěže a vyhlášení vítězů proběhne na podzim roku 2017.