„Cestující se svezou moderním vlakem typu SA 134, který si český dopravce GW Train Regio pronajal od polského dopravce Koleje Dolnośląskie," informoval Pavel Faugner ze zmíněné společnosti.

Vlaky budou jezdit třikrát denně o sobotách, nedělích a také 30. a 31. května a 15. srpna. Poslední letošní cesta je plánovaná na neděli 1. září. Odjezdy z trutnovského hlavního nádraží jsou vždy v 9.33, v 15.00 a v 19.11 hodin a zpět z Jeleniej Góry v 7.40, 11.57 a v 17.25 hodin.

„Cestující budou ve vlaku odbavení vždy dvakrát. Jednou na českém území za české koruny nebo za polské zloté a po druhé na polském území, kde je možné platit jen polskými zlotými. Zvláštností je, že jízdenka zakoupená na státní hranici platí až do první stanice za hranicí v druhém státě. V praxi tedy cestující, který si zakoupí jízdenku z Trutnova do Královce na státní hranici, pojedete na tuto jízdenku až do polské Lubawky," dodává Pavel Faugner.

Návaznou jízdenku, například do Jeleniej Góry, cestujícímu pak polský průvodčí vydá až z Lubawky. Tento způsob odbavení platí i pro jízdu v opačném směru. Více informací se cestující může dozvědět na webu českého dopravce www.gwtr.cz.

„Je to dobrá příležitost vyrazit moderními vlaky na výlet za krásami a pamětihodnostmi našich sousedů a to nejenom pěšky, ale i s kolem, pro které je ve vlaku dostatek místa," zve Pavel Faugner.