„Jako malá holka jsem jezdila s rodiči na Draculu a snila o tom, že jednou taky budu hrát. Vzhlížela jsem k Danovi Hůlkovi, Leoně Machálkové jako k modlám. Obdivovala jsem je a nikdy mě nenapadlo, že jednou s nimi budu stát na jednom pódiu. Už v deseti jsem uměla celého Draculu zazpívat nazpaměť, všechny role, Draculu, Adrianu, Lorraine, šaška, nymfy…," vzpomíná mladá zpěvačka.

A pak se to stalo a v divadle Hybernia v roce 2009 dostala vysněnou roli Adriany. „Jednou mi zavolali z produkce, jestli bych zvládla zahrát a zazpívat bez jediné zkoušky i hlavní ženskou roli Lorraine za nemocnou kolegyni. Řekla jsem ´Jasně, to dám´, ale pak jsem si uvědomila, co jsem slíbila. Byli jsme zrovna s našima na výletě a mamka mi říkala, tak spusť! Začala jsem zpívat celý muzikál a lidi, co chodili kolem, se otáčeli, protože jsem chvíli zpívala jako chlap, chvíli jako ženská, chvíli jsme se pitvořila jako šašek v podání Tomáše Trapla," ohlédla se Kamila Nývltová.

Za čtyři dny pak opravdu hrála Lorraine bez jediné zkoušky. „Před představením jsem si na mou duši zkusila pouze s Draculou Marianem Vojtkem valčík, který spolu tančíme. Abychom nevyšli proti sobě stejnou nohou a nevyrazili si zuby," prozradila.

Aby teď nabral síly, strávila Kamila pár dní před znovuuvedením muzikálu Dracula na horách v Žacléři, kam jezdí již od mala, a kde brázdila sjezdovku na svém prkně. Doprovázel jí její přítel, profesionální tanečník Tomáš Smička.

„Byli tam se mnou i rodiče a brácha Jíňa, který se tu začal ve třech letech stavět poprvé na lyže. A dnes mu je 13, takže sem jezdíme již neuvěřitelných deset let. Letos nám to pěkně vyšlo i termínově, že jsme tam slavili taťkovi padesátiny," doplnila Kamila a potvrdila, jak je pro ni rodina důležitá. Po horských radovánkách se vrátila zpět do Prahy a mimo zkoušení muzikálu ji čeká také výběr účastníků, kteří postoupí do dalšího kola pěvecké soutěže Česko zpívá 2015, jíž je patronkou.