Jilemnice Zdejší nemocnice ošetřovala dva zranění. Jejich stav byl dva dny po okupaci a jejich zranění uspokojivý. „S průstřelem břicha Naděždy Hovorkové souvisí i poranění jater. Druhý zraněný, Josef Mül, je také v lepší kondici," stojí ve zprávě lékařů.

Kocbeře Sovětskými vojáky je druhý den okupace časně ráno ostřelováno auto Okresního národního výboru, které rozváželo zvláštní vydání Pochodně. „Řidiči soudruhu Novotnému, ani autu se naštěstí nic nestalo," komentují událost redaktoři Pochodně.

Horní Maršov Sovětská armáda zadržela na silnici do Malé Úpy dva hlídkové vozy Veřejné bezpečnosti s pěti příslušníky. Ti se snažili udržet provoz na silnici pro civilní dopravu. Sověti jim zakázali opustit vozidla s tím, že v případě neuposlechnutí budou ihned střílet.

Dvůr Králové Polská jednotka, která obsadila město, žádala po vedení města po okupaci odstranění všech nežádoucích nápisů, vyhlášení zákazu vycházení ve večerních hodinách a zákaz shromažďování. Požadovali také několik místností s vybavením pro štáb. Když byli opakovaně pracovníky města odmítnuti a jednání nikam nevedla, přijeli s tanky, zabrali místnosti v městských lázních, na úřadě umístili vysílačku a pohrozili vyhlášením stanného práva.