Kvůli změnám, kterými procházely metodiky pro její tvorbu v loňském roce, vyčkávaly na co největší množství finálních podkladů, z nichž se vytvářely jednotlivé kapitoly strategie.

„V tuto chvíli musíme nastavit naši koncepci tak, abychom mohli prostřednictvím fondů z Evropské unie a národních zdrojů čerpat maximum. Nebude to jednoduché, ale věříme, že společně s našimi partnery a zájemci ze široké veřejnosti pomůžeme k tomu, abychom do regionu dokázali přinést slibovaných šedesát milionů korun," uvádí důvody k zapojení do tvorby strategie Jan Balcar, ředitel obecně prospěšné společnosti MAS Království Jestřebí hory.

„Aktuálně veřejnosti nabízíme k poslednímu připomínkování dvě z kapitol, a to Popis území a zdůvodnění jeho výběru a Analytickou část strategie. Třetí položkou je schéma, které se týká možných oblastí podpory v regionu, a to ne výlučně přes finance MAS, ale jako podklad pro celkový rozvoj území," sdělila Kateřina Valdová, manažerka místní akční skupiny sídlící v Úpici. „Připomínky budeme přijímat do 20. ledna skrze formulář, který je dostupný na internetových stránkách www.kjh.cz. Pozdější náměty bude možné zapracovat, kvůli navazující práci, jen velmi obtížně," dodala.