Dva roky město díky této službě mohlo občanům rozesílat informace v případě ohrožení povodní, nyní se služby rozšíří. „Nově budou prostřednictvím SMS InfoKanálu zasílány také informace týkající se provozu městského úřadu, ale i zprávy o plánovaných odstávkách vody, přerušení dodávek elektrické energie, uzavírek ulic a místních komunikací, a to na základě adresy uvedené při registraci," sdělila mluvčí královédvorské radnice Miroslava Kameníková.

Obyvatelům tato možnost pomůže především při krizových situacích. „Lidé rychle zapomínají a obvykle nehledají komunikační kanály, které pomáhají v krizových chvílích. Služba SMS InfoKanál může být všem nápomocná ale i ve chvílích, kdy žádná krize nehrozí," říká Jana Mertová, která službu pro město provozuje.

Obyvatelé Dvora Králové mohou informační zprávy přijímat zcela zdarma. Musí se pouze zaregistrovat přes internetové stránky, na městském úřadě nebo v informačním centru.

V Podkrkonoší tuto službu využívají také občané Borovničky, Rudníku, Dolní Čermné, Dolní a Horní Kalné, Dolní Olešnice nebo Hostinného.