V současné době je provoz omezen řadou dopravních značek. Díky snížené rychlosti se v době špičky tvoří fronty. Po komunikaci se pohybují dělníci i stavební stroje. V posledních dnech k tomu ještě přispěla výstavba ostrůvku pro chodce.

Ten je jednou ze změn, s kterou musí motoristé počítat. Silnice se zúžila a už nyní je možné pozorovat, že některým kamionům dá práci úsek projet. Naopak pro chodce je ostrůvek přínosem, protože bez něj bude těžké komunikaci přejít. Už nyní je to totiž často problém v době dopravních špiček. Na krátkém úseku tu jsou výjezdy ze tří marketů, benzinové pumpy a autobusového nádraží.

To může způsobit problémy v dopravní obslužnosti. Všechny výjezdy totiž vedou na Legionářskou ulici, která je hlavním tahem městem. Nový obchod bude velkým lákadlem, kam budou přijíždět desítky automobilů, které tak „ zhustí“ současný provoz.

Nový market by měl zahájit provoz v první polovině listopadu. Teprve skutečný provoz ukáže, jak bude dopravní situace vypadat. Například jeden z blogerů na serveru Královédvorsko doporučuje, aby výjezdy z autobusového nádraží a marketů řídily semafory. Ty kdysi na Legionářské ulici stály, před několika lety byly odstraněny, protože přestaly být funkční.

Výstavba přinesla také konec jednomu z problémů, který před pár lety hýbal městem. Při rekonstrukci Legionářské ulice došlo k výstavbě velice úzkého chodníku od autobusového nádraží k čerpací stanici. Vedle sebe se tu nevešly dva kočárky, velký problém měli při míjení dva lidé s roztaženými deštníky. Přitom vedle chodníku byl nejméně metrový travnatý pás. To se nelíbilo řadě občanů i zastupitelů a problém s chodníkem se tak několikrát objevil na jednání zastupitelstva. Nyní byl v rámci výstavby marketu přebudován na „normální“ šířku.

Město je, co se týká marketů, výjimkou. Má jich na krátkém úseku šest, všechny jsou umístěny blízko centra. Pěšky je můžete obejít během půlhodiny, ke všem se z náměstí dostanete za deset minut. Většinou se podobné stavby budují na okrajích města. Navíc Penny Market, Coop a Kaufland stojí v těsném sousedství.