V sobotu 15. března je na programu slalom a v neděli 16. března následuje obří slalom. V obou případech se jezdí na Javoru, který je díky SkiResortu ve skvělé kondici.

V Peci pod Sněžkou se tento prestižní a divácky atraktivní závod jezdí od roku 2008. Závodů se účastní ženy i muži od 30 let věku ve věkových kategoriích odstupňovaných po pěti letech.

V letošním ročníku se předpokládá opět účast více než 200 závodníků z celého světa včetně silného českého zastoupení. Potkáte zde i závodníky z exotických zemí, jako jsou Chile, Austrálie nebo Kazachstán. Přijedou i Američané a samozřejmě Evropané. Ze severu, z jihu, ale i z východu, z Ruska. V roli nejvýše postaveného arbitra se představí legenda českého lyžování, Miloslav Sochor, bývalý reprezentant ČSSR v alpských disciplínách. Největší koncentrace závodníků a organizátorů bude opět v Hotelu Horizont, který zajišťuje zázemí i pro letošní ročník. A to nejen pro organizátory, ale také pro většinu závodníků. Zvláště těch zahraničních, kteří budou v Horizontu i ubytováni.

Výsledky vyhlásí v Hotelu Horizont

V sobotu večer, 15. března, pak zde, pod patronací Karla Rady, ředitele Hotelu Horizont, proběhne slavnostní vyhlášení výsledků slalomu a společenská párty.

„Hotel Horizont je již tradičním partnerem FIS Masters Cup. V rámci naší spolupráce oceňujeme nejen dostatečnou kapacitu, ale zejména široké portfolio služeb hotelu, včetně sport a wellness centra a kvalitní gastronomie," řekla Iva Kárníková, jednatelka společnosti SJ SKI, hlavního organizátora závodů.

Světový pohár FIS Masters Cup je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo deseti tisíc aktivních závodníků z celého světa. Účastníci musí být ve věku vyšším než 30 let a být platnými členy příslušné národní lyžařské asociace, která je řádným členem FIS. Většinou jde o bývalé lyžařské reprezentanty a špičkové závodníky, proto jsou závody FIS Masters divácky velmi populární.

(njt)