S hořčicí, kečupem či křenem, chlebem či rohlíkem, malinovkou i pivem. Jak kdo ze dvou desítek účastníků chtěl. A to vše za početného zájmu publika, které vydrželo celou soutěžní hodinu sledovat a povzbuzovat. Vítězem se nakonec stal Oldřich Vaisar z Chvalče, který dokázal sníst 38 párků, druhé místo obsadil David Kovalíček (33) a bronz si odnesl Roman Křížek (29). A jaké párky vlastně závodníci konzumovali? Pikantní hovězí Farmářské angusíny, kterých se do kila vešlo 28. Takže vítěz jich spořádal 1,35 kilogramu.

„Nijak jsem na to netrénoval, ale jsem salámový, takže k párkům mám blízko. Jedl jsem je jen s hořčicí a zapíjel malinovkou. Pivo jsem nechtěl. V uzeninách je hodně soli, takže bylo potřeba to něčím redukovat," sdělil vítěz. Soutěž v roce 2011 vymyslel Petr Kuric s kamarády ve zdejší hospodě. „Původně jsme uvažovali například o plněných knedlících, ale s tím je hodně práce. Takhle je to jednoduší," říká. Prvního ročníku se účastnilo 17 lidí, vítěz snědl párků 32, druhého 25 a první místo se udělovalo za 28 nožiček. „Ale párky jsou pokaždé jiné, takže srovnávat výkony z jednotlivých let se nedají," upozornil Petr Kuric.