Návštěvníci měli možnost v sobotu obdivovat i nakoupit ručně vyráběné vánoční ozdoby a sledovat ukázku jejich malování. O navodění vánoční atmosféry se postaral rovněž pěvecký sbor Lipnice pod vedením Vladimíry Matuškové, ředitelky ZUŠ R. A. Dvorského ve Dvoře Králové, který se zapojí do celorepublikové akce Deníku Česko zpívá koledy. V Lipnici u kapličky, stejně jako na dalších místech v ČR a zahraničí, se bude zpívat ve středu 11. prosince v 18 hodin.

Česko zpívá koledy na Staroměstském náměstí.
Česko zpívá koledy! Jedinečná akce Deníku bude i letos, již má své datum

Veškerá výroba skleněných vánočních ozdob ve Dvoře Králové nad Labem je ruční práce, bez využití strojů. Při výrobě vánočních ozdob je používán světový standard barevnice obsahující přibližně 600 barevných odstínů až v šesti efektech jednotlivého odstínu barvy - lesk, mat, mrazolak, porcelán, metalíza a tzv. skořápkový efekt. Široká nabídka posypů a doplňků k dekorování vánočních ozdob umožňuje splnit i ta nejrozmanitější přání a představy zákazníků.

V současnosti je výrobní družstvo ze Dvora Králové největším výrobcem ručně vyráběných a malovaných skleněných vánočních ozdob v ČR. Řadí se rovněž mezi největší výrobce v Evropské unii.

Horda strašidelných čertů obsadila Stezku korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních.
FOTO: Na Stezce korunami stromů řádili čerti