Gastronomické dny, kterými o uplynulém víkendu potěšil hosty historicky již poosmé hotel Horizont, nabídly řadu nevšedních lahůdek, snoubených s kvalitními víny z vinařství Chateau Valtice.
Návštěvníci si mohli vychutnávat jídla, která dosud většinou nepoznali. Připravoval je kreativní kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře Jiřího Švestky. „Držím se tradiční české kuchyně, čtu recepty ve starých kuchařkách našich babiček, přidávám k tomu i vlastní fantazii," prozradil v pátek odpoledne Deníku Jiří Švestka.
Degustační večery
Ten, kdo se rozhodl ochutnat hned několik pokrmů a chtěl se též o nich něco dozvědět, zvolil účast na degustačním večeru. Pro velký zájem vedení hotelu organizovalo večery dva. Pětichodové degustační menu, doplněné víny, průběžně spolu s šéfkuchařem Jiřím Švestkou komentoval ředitel Vinných sklepů Valtice David Šťastný. Už samotný předkrm, pirožek z nudlového těsta plněný špenátem a ricottou, vařený ve vývaru, sypaný parmazánovými lupínky, doplněný jemnou pažitkovou omáčkou a jemně ovoněný lanýžovým olejem, příjemně zaútočil na chuťové pohárky strávníků. Těch se jen na degustačních večerech sešlo více než šedesát a nechyběly ani osobnosti. Populární gastronaut Pavel Maurer, který do Pece pod Sněžkou dorazil s rodinou, dále kritik gastronomie Milan Ballik nebo šéfkuchař hotelu U zlaté studně v Praze Pavel Sapík a David Šašek, šéfkuchař pražského hotelu Aria.
Hotel Horizont Gastronomické dny organizuje nyní dvakrát do roka. Cílem je zachovat exkluzivnost, kouzlo zážitku, za kterým se zákazníci vracejí. „Zpestřujeme jim období mezisezony. Mohou ochutnat jídla, která jsou vždy premiérou. I kuchaři rádi vyzkouší uvařit pokrmy, které by za běžného provozu připravovat nemohli. Nejvíce lidí přijíždí na Gastronomické dny z blízkého okolí," komentoval Ilja Šedivý, předseda představenstva Regata Čechy, a.s., která Horizont vlastní.
Suroviny z regionu
Jiří Švestka je gastronomickým umem a fandovstvím ke kuchyni babiček, kterou umí skvěle ozvláštnit, známý. Má rád kvalitní suroviny. Ty, jak dodal ředitel hotelu Horizont Karel Rada, do kuchyně směřují od regionálních výrobců, a to hlavně maso a ryby.