Je vědecky dokázáno, že cvičení s vlastní vahou je pro tělo mnohem vhodnější než cvičení se závažím. Nenamáhá tolik vazy ani šlachy a je šetrnější ke kloubům.

Své první workoutové hřiště oficiálně „otevřel" minulý týden v Harrachově, v městském lese hned nad skokanskými můstky na Kamlu, místostarosta města Jaroslav Čech.

„Tento projekt jsme financovali z rozpočtu města, se snahou rozšířit možnosti využití volného času všem sportovcům, veřejnosti i návštěvníkům Harrachova," vysvětlila Markéta Novotná, referentka cestovního ruchu a propagace s tím, že dodavatelem workoutového hřiště byla firma Revolution 13, která má již více než 120 street workoutových parků po celé Evropě.

Jak workoutové hřiště využít naplno, ukázala exhibice pražského týmu RVL13 v čele s Patrikem Semerákem. Jejich kousky byly podle Novotné neuvěřitelné a sklidili za ně zasloužený potlesk. Možnost zacvičit si s nimi a naučit se některé z jejich triků využili i někteří z přihlížejících.

Workoutové hřiště je zcela volně přístupné veřejnosti a na vlastní nebezpečí ho může využívat každý. „Přijďte si tedy vyzkoušet cvičení s vlastní vahou těla pod širým nebem, které může být to pravé pro vaši kondici, sílu, odreagování, ale i impuls k novému životnímu stylu," zve do horského města Novotná.