„Během příštího týdne se máme přestěhovat a prostory uvolnit," řekl velitel jednotky JPO II Pavel Viktorin. „Zázemí na dočasnou dobu dostaneme v úpravně vody na Dívčích lávkách. I když to bude z města pro některé dojíždějící hasiče trochu z ruky,  čas výjezdů do pěti minut nebude dotčen. Na nové prostory se moc těšíme," dodal velitel.

Jednotka přestavbou získá nové šatny, sociální zázemí a dvě ložnice, z nichž jedna bude určena pro polské kolegy z Podgorzynu, s kterými hasiči spolupracují. Objekt má být zateplen, získá nové rozvody tepla místo elektrických přímotopů a mají zde být vytvořeny prostory pro školení a krizový štáb města.  „Důležité jsou nové garáže. Ty současné mají příliš nízké stropy, takže máme tatru umístěnou venku, nebo  s ní zabíráme v zimě místo autobusu v garážích Služeb města. To se změní. Veškerou techniku dostaneme pod vlastní střechu. Včetně nové frézy s podsypákem, kterou jsme díky městu mohli zakoupit. Po požáru Petrovky, kam jsme se nemohli pořádně dostat, se ukázala tato investice nutností,"  dodal Pavel Viktorin.

Hasiči od začátku roku do těchto dnů zaznamenali jednou takový nárůst výjezdů  jako za celý loňský rok. „Nejvíce jich bylo v lednu. Na silnici mezi Špindlerovým Mlýnem a Vrchlabím byly návaly sněhu, postupně praskaly a padaly stromy. Během týdne jsme vyjížděli i sedmnáctkrát," upozornil Pavel Viktorin.

Přestavba je financována nejen dotací, ale i z rozpočtu města. „Práce jsou rozděleny. Garáže, společenská místnost a přístavba představuje náklady  2 miliony 720 tisíc korun bez DPH.  V tomto případě město počítá s dotací. Další záležitosti, jako úpravy stávajícího objektu a zateplení budou stát 2 miliony 408 tisíc korun bez DPH.  Tuto částku hradí město," řekl investiční technik Jiří Voborník. Město se o hasiče stará. Mají například  k dispozici kvalitní  vyprošťovací zařízení k dopravním nehodám. „Pracujeme se špičkou na českém trhu," pochvaloval si velitel.