Pro koho je laserová epilace vhodná a co všechno se tímto způsobem dá epilovat?
Laserová epilace je vhodná téměř pro každého. Vzala bych to spíš z té druhé strany, pro koho vhodná není. Nedoporučuje se provádět lidem mladším 21 let, kdy ještě nemusí být dokončen hormonální vývoj, tím pádem by mohl být výsledek bez efektu a chloupky stále dorůstat. Dále se neprovádí těhotným a kojícím ženám, nemocným lidem a lidem užívajícím fotosenzitivní léky. Epilovat můžeme jakoukoliv část těla obličej, ruce, nohy, podpaží, třísla, intimní partie, záda.

Kolik návštěv je třeba absolvovat?
Tak to je opravdu velice individuální. Záleží na tom, jaký výsledek očekáváte. Pokud vám stačí výrazná redukce chloupků a znatelné ztenčení a zesvětlení těch, které zůstanou, pak přijdete třeba jen 2x. Nebudete-li chtít mít jediný chloupek, počet návštěv bude vyšší. Také je četnost návštěv závislá na místě, které se epiluje. Nejméně opakování stačí na rukách a nohách, více pak v podpaží a v tříslech a nejvíce opakování je, odstraňujeme-li chloupky v obličeji.

Kdy je nejvhodnější doba na laserovou epilaci?
Stejně, jako všechny ostatní výkony prováděné na kůži, je i tato terapie nejvhodnější v období, kdy pokožku nevystavujeme nadměrnému slunečnímu záření. Tedy od podzimu do jara. Ale současné nejmodernější a nejvýkonnější lasery dovolují epilovat i v létě. Je ovšem nutné neopalovat kůži minimálně 3 dny před a 3 dny po terapii a poté používat ochranné prostředky s ochranným filtrem F 50+.

Je tato epilace opravdu trvalá?
Účinnost terapie je opět individuální. Záleží na typu a charakteru kůže, na hloubce uložení vlasové cibulky a množství melaninu (barviva) v ní obsaženém, na hormonální situaci a genetických dispozicích. Až u 80% klientů je odstranění chloupků trvalé! U zbylých 20% má ošetření dlouhodobý efekt, chloupky jsou jemné, intervaly se prodlužují, ale je potřeba více návštěv, než je obvyklé. (Více na: www.reharelax.cz)