A pokud touží po odpočinku aktivním, mají možnost se zúčastnit Olympiády pro starší a pokročilé, která se už posedmé koná v havlovickém sportovní areálu.

Tato jedinečná akce je určena především pro zájemce z území Místní akční skupiny Království Jestřebí hory, která je spolupořadatelem. Zúčastnit se však, podobně jako v minulých letech, pochopitelně mohou i lidé z širšího okolí, podmínkou je rok narození 1950, případně dřívější.

Termínem letošního setkání nejzkušenějších sportovců je čtvrtek 3. září. Jednotlivé soutěže, mezi něž patří hod válečkem či paličkou, hod tenisovým míčkem, skok z místa a minigolf, budou prokládány krátkým kulturním programem a společným posezením.

„Není se třeba obávat přílišné náročnosti jednotlivých disciplín, stejně tak není podmínkou zúčastnit se všech soutěží. Pro účastníky bude zajištěn svoz i odvoz z území MAS a drobné občerstvení zdarma," řekla za pořadatele Kateřina Valdová z MAS Království Jestřebí hory.

Zájemci o účast v Havlovicích se mohou hlásit u Miloslava Toholy na telefonním čísle 737 141 504, který má tamní sportovní areál na starosti. Registrace budou ale probíhat také přímo na místě.

„Cílem olympijských her je nejen protáhnout tělo a zasportovat si, ale hlavně se setkat s vrstevníky. A jak sami víte, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se," doplnila známé pořekadlo Valdová.

Orientační plán olympiády:

13.00:- zahájení

13.05 13.15:- krátký program

13.15 14.15:- soutěže I. část - ženy hod válečkem - muži hod paličkou

14.15 15.00:- krátký program

15.00 16.00:- soutěže II. část - hod tenisákem - skok z místa - minigolf

16.00-17.00:- vyhlášení výsledků - společné posezení