Nafoukli čtrnáct traktorových duší, položili přes ně svázané fošny a spustili atraktivní zábavu. V Lanžově u Dvora Králové se s lávkou přes koupaliště lidé perou už více než desetiletí. I letos tradičně pro občany a nájemníky chatiček v místním areálu obec připravila zábavné odpoledne.

„Je to takové zpestření léta. Děti i dospělí musí přeběhnout, přejet na kole nebo v trakaři lávku přes bazén o šířce dvaceti metrů,“ říká starostka Lanžova Alena Skořepová. S pořadatelstvím ji každoročně pomáhá jednotka místních dobrovolných hasičů.

Zajímavé je, že co se týče času, mají v soutěži navrch děti. Díky nízké váze se jim improvizovaný přechod tolik nehoupe. A protože na řadu přichází jako první, mají prkna ještě suchá. S pokračujícím časem lávka vlhne a začíná se smekat. Odolní stihnout do vody skočit při pádu šipku, jiní si lehce rozbíjejí kolena.

Asi největší pozdvižení způsobila dvojice, která se přihlásila pod jmény Sam a Hrabě. Diváci se při jejich originálních zdoláváních lávky doslova řezali smíchy. Dvojice své účinkování v soutěži pojala doslova jako představení. Lávku přecházela ve skafandrech, v potápěčských ploutvích, uprostřed vodní hladiny si muži střihli i kotrmelec.