Mít pěkné známky se vyplatí, odměna většinou doma děti nemine. Ti nejlepší si zaslouží i dárek v podobě zážitku, který pro ně aktuálně připravila Zoologická zahrada ve Dvoře Králové.

„Každý, kdo se v prvním pololetí dobře učil, se může přijít podívat do zoo zdarma. Jenom si nesmí zapomenout své hezké vysvědčení doma," upozornila mluvčí zoo Jana Myslivečková. A co se dá v zimní zoo dělat? Procházet zasněženým areálem až k Pavilonu lvů, pozorovat africká zvířata dovádějící na sněhu, nebo se ohřát v teple tropických pavilonů.

Kdo konkrétně se do zoo dostane? „Zdarma pustíme do zahrady všechny žáky základních škol, studenty středních škol i učilišť. Prostě všechny, kteří budou mít na vysvědčení jedničky nebo dvojky," upřesnila Jana Myslivečková.

Zájemci musí předložit své vysvědčení, nebo jeho kopii, pracovníkům pokladny. „Pokud budou splňovat podmínku, mají nárok být vpuštěni zdarma a dostanou navíc od nás ještě malou pozornost," dodala mluvčí zoo. Akce trvá od zítřka do 3. února, otevřeno je od 9 hodin do 16 hodin. V zoo je možné se zdržet i po uzavírací době a odejít automatickými turnikety.