Ukázky moderního afrického umění mohou návštěvníci zoo najít v pavilonu Ptačí svět. Sochy jsou nainstalovány přímo ve výbězích. „Tato prodejní výstava vznikla díky spolupráci s bývalou velvyslankyní v Zimbabwe, Marii Imbrovou, afrikanistce a sběratelce afrického umění," vysvětlil ředitel Přemysl Rabas. Kamenná díla, která jsou moderní, ale vychází z tradičního umění, pochází z vesnice Tengenenge.

Jedná se o největší aktivní sochařskou komunitu na světě. Založena byla v polovině šedesátých let minulého století farmářem Tomem Blomefieldem a proslula jako multikulturní a multietnické neformální umělecké sdružení. Věnují se tu především sochařství.

Dnes tam žije více jak 250 kamenosochařů a více jak 700 jejich příbuzných, z toho více jak 200 dětí. Komunita je závislá na prodeji soch.

„Chceme pomáhat nejen zvířatům, ale také obyvatelům Afriky," dodal ředitel Rabas. Podpora umění je zároveň bojem proti pytláctví. Zahrada se už zapojila do projektu Lodě s příběhem. Lidé si mohou koupit již „vysloužilé" rybářské čluny, vyrobené z jednoho kmene stromu.

Kamenné sochy zdobí pavilon Ptačí svět