Natáčela tam klip k písničce Dvoustopej Lover z alba Noha na kolejích. Její členové přitom závodili, kdo bude na vozíku nejrychleji na vrcholu, aby se poté spouštěli na laně z 45,5 metrů vysoké vyhlídkové věže. Dokonce s hudebními nástroji. „Každoročně na vozících slaňujeme Nuselský most při našem festivalu Pojď dál, takže na Stezce to bylo skvělé zpestření a opáčko s kamarády horolezci ze Singing Rock,“ vysvětlil kapelník Šimon Ornest, že pro The Tap Tap to nebyl úplně neobvyklý výkon.

KLIP SI PUSŤTE ZDE

Kapela prezentuje album Noha na kolejích jako zaručenou, ukrutně černou legraci s vysokou hudební laťkou. O tom, jak se skupina hudebníků po svém vyrovnává s postižením, svědčí názvy některých skladeb: Simulanti, Kdo neskáče, není Čech, FNN (fňukat nikdy nebudem) či titulní píseň Noha na kolejích. Jejich typický styl humoru potvrzuje i skladba, kterou natáčeli jeden celý červnový den v Janských Lázních.

„Písnička Dvoustopej Lover je o tom, jak sbalit každou holku, i když jste na vozíku. Napsali ji pro nás Tomáš a Matěj Belkovi,“ přiblížil Ornest. Natáčení si užili. „Úplně bezvadně,“ řekl kapelník. „Není moc turistických aktivit, které by byly takhle ukázkově bezbariérové jako Stezka korunami stromů. A to nejen ta v Krkonoších, ale i na Lipně,“ dodal Šimon Ornest.

Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních.
Ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše: Na dopravní situaci se připravujeme

Natáčení klipu probíhalo ve všední den během otevírací doby. „Začalo se hned ráno a končilo v osm večer. Návštěvníci Stezky si The Tap Tap fotili a natáčeli si na mobily, jak na vozíku slaňují z vyhlídkové věže,“ prozradil Zdeněk Pop ze Stezky korunami stromů Krkonoše.

Nová turistická atrakce v Janských Lázních oslavila 2. července první rok od otevření. Během premiérové sezony ji navštívilo více než 330 tisíc turistů. Zájem o ni byl také o uplynulém prodlouženém víkendu. Od čtvrtka do neděle si ji přišlo prohlédnout 12 300 návštěvníků. Nejvíce v sobotu, kdy jich dorazilo 3420.

První výročí Stezky korunami stromů Krkonoše v Janských Lázních.
Stezka korunami stromů slavila s akrobaty v padesátimetrové výšce
Do korun stromů. Trutnovští vozíčkáři si vyjeli na výlet.
Do korun stromů si vyjeli na výlet trutnovští vozíčkáři