„Bude dvoupatrový, oproti původnímu návrhu dále od bytových domů a s parkovacími místy pod prodejní plochou. Severní parkoviště bude sloužit obyvatelům sídliště. Stromořadí, oddělující sídliště od obchodního domů, nebude nutné podle nového projektu kácet,“ potvrdil trutnovský starosta Ivan Adamec, který nový projekt viděl jak jeden z prvních.

Přeměnu chtěl Kaufland spustit na jaře. Během stavebního řízení se ale objevila řada námitek. Nejhlasitější od lidí v Tiché ulici. Obávali se, že nový market bude příliš blízko jejich domu a bude jim stínit. Kritizovali plánované kácení stromů, úbytek parkovacích míst a zpoplatněné parkoviště. I radnice si všimla nedostatků oproti územnímu plánu. Připomínky měla i k osvětlení, počtu parkovacích míst a zvýšené náročnosti na dopravní kapacitu. Navržený dům by nezapadal do okolního prostředí a nerespektoval urbanistický ráz sídliště.

Stavební úřad kvůli námitkám přerušil stavební řízení a vyzval firmu k odstranění nedostatků. Kaufland ale přišel s novým návrhem. „Přestože lze očekávat drobné námitky, které si patrně vyžádají drob- nější úpravy, věřím, že úvodem příštího roku by mohlo dojít k demolici stávajícího a o několik měsíců později zahájení stavby nového domu,“ dodal Adamec.